Start

Uncategorized

Met dit uitgangspunt ben ik gestart met mijn weg naar een beter leven. Ik moest wel, niet alleen voor mezelf, maar ook voor Jip. Wat heeft Jip aan een zwakker, klagende moeder? Wat voor voorbeeld geef ik hem dan? Waar ligt mijn verantwoordelijkheid op zijn perceptie van de wereld? Dus aan de slag! De hernieuwde energie en idee├źn gaven me veel kracht om er wat van te maken.

Het idee om tweedehands babykleding in te zamelen voor moeders die een beetje (of beetje veel) krap zitten was voor mij een manier om uit mijn depressie te komen. Het werk gaf m’n dag structuur en een andere focus. Een veel positievere focus. Want wat is er nu leuker dan andere mensen blij maken. Geven is veel belangrijker en leuker dan krijgen. Ik ben begonnen in ons buurthuis. Ik mocht m’n idee pitchen voor de de hele goegemeente.

Dit was iets wat ik nog nooit had gedaan en was er best nerveus over. Ik heb nachten niet kunnen slapen en heb mijn presentatie wel 100 keer aangepast en bijgeschaafd. Ik moest toch een beetje uit m’n comfortzone komen en iets doen wat ik niet kende. Maar op het moment zelf vielen eigenlijk alle zorgen weg en was ik in staat met een goed onderbouwd verhaal mijn plan uiteen te zetten. Na afloop kreeg ik een staande ovatie die ik (al zeg ik het zelf) heel professioneel in ontvangst heb genomen. Een betere start had ik me niet kunnen wensen.