Jip babykleertjes

 

 

Jip babykleertjes zamelt babykleertjes in voor de minder bedeelden onder ons.
Geven voelt beter dan ontvangen.

 

OVER ONS

Ik ben die initiatief gestart naar aanleiding van de financiƫle dip waar ik net een beetje uit begin te krabbelen. In 2004 leefde ik na mijn scheiding van de bijstand en was net moeder geworden van Jip. Ik leefde echt op rantsoen en er bleef eigenlijk geen geld over om eens naar de Prenatal te gaan (het moederschip voor vele jonge moeders). Daarnaast had ik smetvrees en vond ik tweedehands kleding voor mijn pasgeboren frisse baby een raar idee.

 

Ondanks de steun die ik kreeg van familie en vrienden in de vorm van gedragen babykleding kon ik me maar moeilijk over de gedachte heen zetten dat een andere baby erin had gepoept en gekwijld. Heel raar achteraf, want als je het goed wast is er natuurlijk niks aan de hand. Langzaam maar zeker begon ik er toch aan en waste ik de gekregen kleding soms wel 20 x voordat ik het Jip aantrok. Ik had natuurlijk ook niet zoveel keus en had me eigenlijk gedragen als een verwende moeder, achteraf.

 

Want eenmaal deze hobbel genomen was het echt een uitkomst voor de situatie waarin ik zat. Daarnaast waren het ook nog eens hele gave en eigenlijk nog kwalitatief prima kleertjes. Deze website is voor alle moeders die in eenzelfde situatie zitten, met hetzelfde bezwaar. Hoelang wordt babykleding nu eenmaal gedragen? Hoeveel wordt er niet eens 1 x gedragen? En vraag je ook eens af, hoeveel slijtage ondervindt een rompertje? Nou precies!